Нов играч на бълграският пазар – Xiaomi Mi Router 3

Най-новата придобивка в технологичната продуктова гама на MComputerS е вече факт и това е новия Mi Router 3 на китайският гигант Xiaomi. Страхотното качество, минималистичен дизайн и достъпната цена, правят тази джаджа уникална по рода си за българския пазар.

 

Xiaomi Mi Router 3

 

Дизайн и Характеристики

Подобно на други smart продукти на Xiaomi, Mi рутера се характеризира със страхотен дизайн в бял екстериор. Продукта е направен изцяло от пластмаса, но въпреки това лесно може да се усети здравината му. След, като го извадихме от опаковката, бяхме силно изумени от лекотата на рутера, тъй като в пластмасовото тяло се намира само една платка. Супер тънък е и също така няма нито един бутон.

 

Можете да откриете портовете на гърба на рутера, включително 2 LAN порта, 1 WAN порт, захнраващ вход и USB 2.0.

 

Също така, рутера е оборудван с 4 външни антени, които предоставят широк обхват на сигнала.

 

Устройството няма Power бутон, което означава, че просто трябва да го включите в контакта и да го свържете с модема си. Вече можете да извадите телефона или лаптопа си и да настроите мрежата си по възможно най-удобният начин. Уеб интерфейсът е комфортен за употреба, което прави процесът на създаването на мрежата ви доста леснопостижим.

От Xiaomi са си направили труда да създадът app за всички операционни системи, наречен MiWiFi, който е на разположение на всякакви езици. Въпреки това, приложението не е от полезните, тъй като уеб интерфейсът е по-лесен за употребаи ви дава достъп до детайлни настройки за напреднали. Ето и как изглежда самото приложение в Андроид.

Производителност

Mi Wifi Рутерът е двулентово 802.11ac устройство, което може да оперира на 2.4GHz и 5.0GHz честота. Колегите от TechWalls са направили сравнение между този рутер и Asus RT-AC68R . Теста е направен на смартфон, веднъж в една и съща стая и веднъж в отдалечена стая на къща. Ето ги и резултатите:

Тест за скорост на 2.4 GHz връзка.

 

Както виждате, производителността на двата рутера са почти еднаква при 2.4GHz връзка. Рутера на Xiaomi се справя страхотно и няма никакви проблеми със свързването към интернет дори и в най-отдалечените точки на къщата. Компютъра и телефона винаги получават отличен сигнал от рутера.

Въпреки това, производителността при 5 GHz врзка е друга история. От Xioami препоръчват използването на тази връзка, само когато сте в близост до рутера. Дори са сложили опция да ви свързва към мрежата с най-силен сигнал в зависимост от това, колко далеч се намирате от рутера.

 

 

Заключение

 

  • Евтин
  • Футуристичен дизайн
  • Страхотна производителност при 2.4GHz връзка
  • Силен обхват
  • Възможност за ъпгрейд

Може да закупите този продукт от ТУК

Подобни постове

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *